Pica na POSNI način: Izmenite nekoliko sastojaka i moći ćete da je jedete i u danima posta (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

10. 07. 2024. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 ml vode
  • 10 g kvasca
  • 2 kašike ulja
  • malo soli
  • 50 g biljnog kačkavalja
  • 300-350 g brašna

Za nadev je potrebno:

  • kečap
  • 1 kašika ajvara
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 kesica šampinjona
  • 1 manji paradajz
  • mala paprika
  • malo crnog luka
  • ulje, origano

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude mekše. Ostaviti da odmori 20 minuta, pa ga razviti veličine većeg okruglog pleha. 

Premazati pleh uljem kao i testo, pa ga prebaciti u pleh. Premazati kečapom i ajvarom.

Posuti rendanim kačkavaljem. Razbacati tunu i šampinjone. Poređati papriku i luk, pa na kraju paradajz.

Posuti ostatak kačkavalja Posuti origanom i peći na 220 stepeni C 20 minuta da lepo porumen. Seći toplu. Prijatno!