Retrogradni Merkur i Saturn će posebno uticati ja JEDAN ZNAK ovog leta: Sledi im turbulentan period, a onda kreće napredak

Kristina LJubisavljević

10. 07. 2024. 000000 22:00

Foto: Shutterstock

Horoskop će ovog leta uz retrogradni Saturn i retrogradni Merkur biti turbulentan, a to će najviše osetiti Device!

Horoskop za leto 2024. za Device će biti veoma buran

Saturn je 29. juna postao retrogradan i to znaku Ribe, a za Device to donosi uslove koji će zahtevati posebnu izdržljivost i strpljenje. Na površinu iznosi stare karmičke dugove i hteli ne hteli, bićete primorani da poradite na njihovom rešavanju.

Moguće je da vas čekaju i problemi koji će izgledati nezasluženo i kao nepravda, ali će ti izazovi biti osnova za njihov budući napredak i transformaciju. Psihološki, retrogradni Saturn može izazvati opšti osećaj nesigurnosti i nepravde, ali Device će morati da nauče da održavaju unutrašnju ravnotežu i harmoniju. Važno je zapamtiti da je svaka neprilika prilika za lični rast i razvoj.

Saturn će uticati i na vašu finansijsku sferu života: moguće je da će na naplatu stići stari, zaboravljeni dugovi ili da će iskrsnuti nenadani finansijski problemi. Ovo je vreme da analizirate i ponovo procenite svoje troškove i prihode. Morate se čuvati ozbiljnijih gubitaka.

Već 12. jula Mars prelazi u znak Bika, što će Devicama doneti dodatnu energiju i odlučnost i podstaći će ih na akciju i inovacije. Ovo je vreme za sprovođenje dugogodišnjih planova i ideja. Ipak, važno je da imate na umu da uticaj Marsa donosi i moguće sukobe i agresiju, pa morate imati više takta nego inače.

Uticaj Marsa se može manifestovati u vidu povećane razdražljivosti i želje za svađom, te je neophodno da naučite da upravljate svojim emocijama i usmerite energiju u konstruktivnom pravcu.

U finansijskom smislu, Mars u Biku će Devicama otvoriti nove mogućnosti za prihod i ulaganja. Ovo je vreme za aktivnu akciju i razvoj karijere. Device treba pažljivo da pristupaju pitanjima ulaganja i izbegavaju nepromišljene odluke.

Od 5. do 22. avgusta Merkur će biti retrogradan u znaku Lava, a potom od 22. do 28. avgusta u znaku Raka; ovo vreme može biti teško za Device u smislu komunikacije i transakcija. Retrogradni hod Merkura često donosi nesporazume, kašnjenja i razne svakodnevne probleme. Međutim, za Device će ovo biti prilika da preispitaju svoje planove i strategije, kao i da nauče da efikasnije komuniciraju sa pravim i korisnim ljudima.

Psihološki, retrogradni Merkur može izazvati osećaj frustracije i konfuzije. Važno je da sačuvate bistar um i izbegavate ishitrene odluke.

Finansijski, retrogradni Merkur može da utičei na poslovne pregovore i ugovore. Važno je biti pažljiv kada je reč o detaljima, na oko nevažnim, i radije izbegavajte ulazak u važne finansijske transakcije tokom ovog perioda.

(Blic Žena)

BONUS VIDEO