SAVRŠEN RECEPT ZA TUFAHIJE: Jabuke punjene orasima koji se prenosi s kolena na koleno

Kristina Lalić-Spirković

07. 07. 2024. 000000 20:00

Foto: Shutterstosk

Sastojci:

1 kg šećera
1 kg jabuka
200 g oraha
150 g suvog grožđa
250 ml slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
cimet

Priprema:

Stavite šećer u 1,5 litar hladne vode i sve prokuvajte. Dodajte u šećerni sirup kesicu vanilin šećera. U međuvremenu oljuštite jabuke i izdubite ih kako biste dobili oblik korpice. Kada šećerni sirup proključa, polako spuštajte izdubljene jabuke u šerpu. Kuvajte kratko dok ne omekšaju. Kada su jabuke kuvane, izvadite ih i ostavite da se ohlade. U mlevene orahe i suvo grožđe dodajte malo šećernog sirupa i cimeta, pa napravite smesu sa kojom ćete da punite jabuke. Napunjene jabuke poređajte u posudu, prelijte šećernim sirupom i stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku, pa kada su se jabuke rashladile svaku odozgo ukrasite sa po malo šlaga pre služenja.                                            (Trpeza)               

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU