Recept za MEDENO SRCE na POSNI način: Spremite drugu verziju popularnog kolača (VIDEO)
07. 07. 2024. 000000 12:00
Potrebno je:
- 200 ml kisele vode
- šolja brašna od 200 g
- 1 kašičica cimeta
- 200 g posne čokolade
- 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml ulja
- 100 g seckanih oraha
- 100 g suvog grožđa
Priprema:
U činiju sipati vodu, dodati ulje, 2-3 kašike džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti.
Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni C oko 10 min da se malo zapeče. 100 gr čokolade omekšati, pa izmešati sa džemom.
Izvaditi kolač, pa ga preliti sa čokoladom i džemom sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40-50 min.
Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU