Recept za MEDENO SRCE na POSNI način: Spremite drugu verziju popularnog kolača (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

07. 07. 2024. 000000 12:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 ml kisele vode
  • šolja brašna od 200 g
  • 1 kašičica cimeta
  • 200 g posne čokolade
  • 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 100 g seckanih oraha
  • 100 g suvog grožđa

Priprema:

U činiju sipati vodu, dodati ulje, 2-3 kašike džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti. 

Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni C oko 10 min da se malo zapeče. 100 gr čokolade omekšati, pa izmešati sa džemom.

Izvaditi kolač, pa ga preliti sa čokoladom i džemom sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40-50 min.

Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU