Recept za POSNE PUNJENE PAPRIKE: Prave se u belom sosu, a postupak je jednostavan (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

06. 07. 2024. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • paprike 8-10 komada
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 rendana šargarepa
  • 100 g seckanih šampinjona
  • 4 kašike obarenog pirinča
  • 1 krompir na kockice
  • slatka mlevenna paprika
  • mleveni biber po želji
  • suvi začin
  • seckani celer ili peršun c
  • 1 paradajz
  • 2 čena belog luka
  • ulje
  • 1 puna kašika brašna

Priprema:

Luk iseckati, šargarepu izrendati i šampinjone iseckati na kockice, pa propržiti na ulju. Kad se proprži skinut sa vatre. 

Dodati baren pirinač, krompir na kockice, slatku i tucanu papriku. Izjednačiti. Po želji suvi začin, mleveni bibeer  i celerov list. Sve izjednačiti. Paprike oprati, izvaditi seme i puniti paprike kašikom .

Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u šerpu ili vatrostalnu činiju, pa dodati vode do pola paprika. Premazati uljem, poklopiti folijom ili poklopcem i peći u rerni na 220 stepeni C 50 minuta. U tiganj sipati malo ulja i staviti kašiku brašna i 2-3 seckana čena beloga luka.

Kad malo zarumeni sipati vode toliko da se formira ređi sos. Dodati u njega suvog začina, pa izvaditi paprike iz rerne i preliti. Vratiti u rernu još 5 minuta. Servitati toplo. Uživajte, pravi delikates posnoga jela!