Recept za POSNE PUNJENE PAPRIKE: Prave se u belom sosu, a postupak je jednostavan (VIDEO)
Potrebno je:
- paprike 8-10 komada
- 1 glavica crnog luka
- 1 rendana šargarepa
- 100 g seckanih šampinjona
- 4 kašike obarenog pirinča
- 1 krompir na kockice
- slatka mlevenna paprika
- mleveni biber po želji
- suvi začin
- seckani celer ili peršun c
- 1 paradajz
- 2 čena belog luka
- ulje
- 1 puna kašika brašna
Priprema:
Luk iseckati, šargarepu izrendati i šampinjone iseckati na kockice, pa propržiti na ulju. Kad se proprži skinut sa vatre.
Dodati baren pirinač, krompir na kockice, slatku i tucanu papriku. Izjednačiti. Po želji suvi začin, mleveni bibeer i celerov list. Sve izjednačiti. Paprike oprati, izvaditi seme i puniti paprike kašikom .
Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u šerpu ili vatrostalnu činiju, pa dodati vode do pola paprika. Premazati uljem, poklopiti folijom ili poklopcem i peći u rerni na 220 stepeni C 50 minuta. U tiganj sipati malo ulja i staviti kašiku brašna i 2-3 seckana čena beloga luka.
Kad malo zarumeni sipati vode toliko da se formira ređi sos. Dodati u njega suvog začina, pa izvaditi paprike iz rerne i preliti. Vratiti u rernu još 5 minuta. Servitati toplo. Uživajte, pravi delikates posnoga jela!