DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

20. 07. 2024. 000000 18:00

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:
5 kgr kajsija
2-3 vanilin šećera

Priprema:
Kajsije dobro oprati i očistiti, izvaditi koščice. Staviti u šerpu, pa na tihu vatru da provri.  Rernu uključiti na 230 stepeni C pa kad se ugreje staviti šerpu u rernu. Kuvati uz povremeno mešanje oko 2,5-3 sata da se zgusne. 
Po želji može se izblendati ili ostaviti da ostavene po neki komadić i dodati 2-3 vanilin šećera.  Plastične tegle dobro oprati, pa kad se prohladi sipati u tegle ne do vrha ostaviti 2 cm i zatvoriti. 
Ostaviti da se ohladi, pa spakovati u zamrzivač. Pri otvaranju tegle držati u frižideru do upotrebe
 

Napomena:
 U džem se može staviti šećer po želji, ja kuvam bez đećera ali kajsije moraju biti baš gnile i slatke.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU