HRSKAV I AROMATIČAN: Zapečeni hleb sa belim lukom (RECEPT)

Kristina Lalić-Spirković

05. 07. 2024. 000000 20:30

Foto: Shutterstosk

Sastojci:

4 čena belog luka, sitno iseckana
120 g neslanog putera, omekšanog
2 kašike seckanog svežeg peršuna
1/2 kašičice soli
1 baget ili vekna francuskog hleba, prepolovljena po dužini
60 g sitno rendanog parmezana

Priprema:

Zagrejte rernu na 220° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. U maloj činiji pomešajte beli luk, puter, peršun i so dok se dobro ne sjedine.

Isečene stranice hleba obilno namažite puterom sa belim lukom. Pospite parmezanom. Ređajte na pripremljeni papir.

Pecite hleb dok ne postane zlatan na ivicama, oko 10 minuta.

Servirajte i uživajte.

(stvarukusa/mondo)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU