Ledeni sorbe od malina od samo 3 sastojka: Idealan za vrele dane, sprema se za tren

Nataša Tutnjević

02. 07. 2024. 000000 20:00

Photo:Shutterstock

Još jedno bobičasto blago u kojem možemo da uživamo u ovo doba godine jesu maline. Osim što im je teško odoleti i ne pojesti ih sirove, odmah, sa ovim voćem možemo da se poigramo kroz razne kulinarske poslastice.

U vrelim danima rashladite se sorbeom od malina bez previše magije. Recept zahteva samo tri sastojka.

Kako se pravi sorbe od malina?

Sastojci:

200 g šećera ili eritritola kao zdravije verzije (odnos eritritola i običnog šećera je 1,5:1 jer je manje sladak)
500 g malina
limun, isceđen
Priprema:

Stavite šećer i 270 ml vode u šerpu i mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori i konzistencija ne postane sirupasta. Ostavite sa strane da se ohladi.

Stavite maline i limunov sok u blender i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Pomešajte sa šećernim sirupom i stavite u posudu za zamrzavanje.

Na svakih sat vremena u naredna četiri sata promešajte mutilicom ili viljuškom da razbijete nastale kristale leda i vratite u zamrzivač. Po želji poslužite sa malinama i uživajte.

Napomena: Ovako dobijeni sorbe možete držati u zamrzivaču do mesec dana.

Bogate vitaminima i mineralima

Maline su dobar prirodni izvor vitamina C i grupe B, što doprinosi njihovom antiinflamatornom dejstvu i značajnoj ulozi u jačanju imuniteta.

Sadrže vlakna, šećere i minerale kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan i gvožđe. Pored toga, ovo voće sadrži antioksidanse polifenole i antocijanine.

Kurir 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU