NAJBRŽE I "NAJJAČE" KOKICE IZ ŠERPE: Provereni trikovi vrhunskih majstora

Kristina Lalić-Spirković

03. 07. 2024. 000000 19:00

Foto: Shutterstock

Da biste dobili vrhunske kokice potrebno je:

Šerpa sa debelim dnom

Nemojte da koristite posuđe sa tanjim dnom, temperatura neće da bude ravnomerno raspoređena. Deo kokica će da bude zagoreo, a deo neiskokan.

Prženje na srednjoj temperaturi

Na visokoj temperaturi kokuruz kokičar može lako da zagori, zato bolje koristite srednju temperaturu.

Dva zrna 

Ubacite dva iskokana zrna kukuruza, pa ako se ravnomerno iskokaju, sklonite šerpu sa ringle, dodajte ostatak zrnaca i sačekajte minut pre vraćanja na vatru. Ovim trikom ćete da postignete ravnomerno kokanje.

Otklapanje šerpe

Otklapanjem šerpe sprečićete uparavanje iskokanih zrna i dobićete optimalnu hrskavost.

(Alo)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU