OSVEŽAVAJUĆA I LAGANA ČORBICA: Savršena za vrele letnje dane
Sastojci:
- 2 tikvice
- 150 g pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 štap celera
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 2 čena belog luka
- pola veze mirođije
- malo maslinovog ulja
- malo vode
- so
- biber
Priprema:
Crni luk isecite na sitnije komade pa izdinstajte na maslinovom ulju. Kada on promeni boju, ubacite oljuštene i sitno iseckane tikvice i štap celera.
Stavite piletinu da kuvate, ali joj ne treba puno vremena. Kada je gotova, ocedite je i ostavite sa strane.
Pustite da i one malo promene boju, pa onda dodajte sitno seckani beli luk. Sipajte pola šolje vode u kojoj se kuvala piletina, ali nemojte preterivati i sipati više, jer su tikvice pune vode pa će i one da puste.
Posle 15 do 20 minuta tikvice će biti gotove, pa sklonite šerpu sa ringle, začinite i možete štapnim mikserom usitniti ili vaditi sastojke, kao i piletinu, i izblendati u blenderu. Kada se sastojci sjedine i usitne, onda vratite sve u šerpu pa dodajte iseckanu mirođiju, a po želji možete dodati i kurkumu ako volite i spremno je za serviranje.
(Ona)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU