OSVEŽAVAJUĆA I LAGANA ČORBICA: Savršena za vrele letnje dane

Kristina Lalić-Spirković

10. 08. 2024. 000000 13:30

Foto: Shutterstosk

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 150 g pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 štap celera
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • pola veze mirođije
  • malo maslinovog ulja
  • malo vode
  • so
  • biber

Priprema:

Crni luk isecite na sitnije komade pa izdinstajte na maslinovom ulju. Kada on promeni boju, ubacite oljuštene i sitno iseckane tikvice i štap celera.

Stavite piletinu da kuvate, ali joj ne treba puno vremena. Kada je gotova, ocedite je i ostavite sa strane.

Pustite da i one malo promene boju, pa onda dodajte sitno seckani beli luk. Sipajte pola šolje vode u kojoj se kuvala piletina, ali nemojte preterivati i sipati više, jer su tikvice pune vode pa će i one da puste.

Posle 15 do 20 minuta tikvice će biti gotove, pa sklonite šerpu sa ringle, začinite i možete štapnim mikserom usitniti ili vaditi sastojke, kao i piletinu, i izblendati u blenderu. Kada se sastojci sjedine i usitne, onda vratite sve u šerpu pa dodajte iseckanu mirođiju, a po želji možete dodati i kurkumu ako volite i spremno je za serviranje.

(Ona)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU