BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije

Kristina Lalić-Spirković

27. 06. 2024. 000000 20:00

Foto: Printskrin/Youtube

Jednostavan za pripremu, ovaj kolač je savršen izbor kada želite brzu poslasticu. Karakteriše ga neutralni ukus, što ga čini idealnim za serviranje samostalno uz mleko, posut prah-šećerom ili u kombinaciji sa voćem, džemom, kremom ili sladoledom. Takođe, možete ga prilagoditi i u slanoj varijanti prema popularnim modifikacijama recepta.

Recept za bakin kolač je toliko jednostavan da ga može napraviti svako, pa i početnici u kuhinji. Ne treba vam ni kuhinjska vagica, već možete da koristite običnu šolju za merenje (oko 200 mililitara).

Sastojci:

– 4 jaja
– šolja mleka
– šolja ulja
– šolja šećera
– 4 šolje brašna
– kesica praška za pecivo

Priprema:

U jednu posudu razbijte jaja, pa im dodajte mleko, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve sastojke izmiksajte. Sipajte smesu u aparat za bakin kolač, tj. galete i pecite dok ne porumeni.

Što kolač duže stoji, to je ukusniji, ali da bi ostao što svežiji, držite ga u kutiji s poklopcem.

(Espreso)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU