PRAVILNO ČUVANJE LUBENICE: Pogledajte na kojoj temperaturi treba da stoji da bi zadržala svežinu i ukus

Isidora Čolaković

27. 06. 2024. 000000 14:00

Foto: Shutterstok

Mnogi ljudi nakon kupovine stave lubenicu u frižider, ali to nije najbolji način da se sačuva njen ukus i svežina. Ako to uradite, primetićete promene u mirisu i boji lubenice.

Američki časopis Real Simple preporučuje čuvanje lubenice na sobnoj temperaturi da bi održala svežinu i kvalitet nekoliko dana.

Nakon nekog vremena, kada lubenica više ne može da stoji na sobnoj temperaturi, preporučuje se da je stavite u zamrzivač, isečete na manje ili veće komade i stavite u posudu sa poklopcem, prenosi Citymagazine.

Frižider može da bude dobro rešenje ako želite da ohladite lubenicu pre konzumiranja, ali ne i da je čuvate u njemu, piše Real Simple.

Pre konzumacije je izvadite iz zamrzivača nešto ranije i uživajte u savršenom svežem ukusu.

(Luftika)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU