Kako da kod kuće spremite najukusnije pljeskavice? Ručak za celu porodicu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

26. 06. 2024. 000000 13:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • začin za meso ili suvi začin
  • soli i mleveni biber
  • mlevena paprika i ulje
  • malo tucane paprike po želji
  • 1 ravna kašicica sode bikarbone
  • soli

Priprema:

U vanglicu stavite mleveno meso, dodajte što sitnije seckan crni luk. Dodajte papriku, začine, mleveni biber, tucanu papriku, sodu bikarbonu i so.

Sve rukom dobro izjednačiti i praviti manje pljeskavice i ređati u podmazan poslužavnik.

Pržiti u tiganju na umerenoj temperaturi da lepo porumene. Služiti uz seckan crni luk, neki sos ili salatu po želji.Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU