Kako se pravilno kuva kukuruz? Jedna greška znatno utiče na ukus

Kristina LJubisavljević

25. 06. 2024. 000000 19:30

Foto: Shutterstock

Sezona je kukuruza. Svi ljubitelji ove letnje, takoreći "poslastice", pohrliće da kupuju gotov kukuruz u parkovima, na ulici ili će na stari klasičan način da ga kuvaju u loncu. Ipak, postoji više načina da kukuruz pripremite tako da u potpunosti uživate u njegovom ukusu.

Kuvani kukuruz

Većini dobro poznat metod pripreme kukuruza u klipu. Proključajte lonac vode pa pažljivo ubacite kukuruz i pokrijte lonac poklopcem. Ostavite da se kuva dok ne omekša, 3-5 minuta. Mlađi kukuruz će zahtevati manje vremena za kuvanje ovom metodom, dok će starijim klasovima možda biti potrebno više vremena. Pazite da ne prekuvate kukuruz, jer tako može da izgubi deo svoje slatkoće. Nikada nemojte da solite vodu kada ga kuvate, jer i zbog soli može da postane tvrd. Međutim, možete dodati malo šećera da biste poboljšali njegovu slatkoću. Ako želite, isecite klipove na manje komade, kako bi se bolje skuvali. Saznajte kako da skuvate kukuruz za bukvalno 10 minuta.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO