5 PROIZVODA NE BI TREBALO DA KORISTITE NA SUNCU: Leto zahteva dodatnu pažnju, oprez i negu kože

Nataša Tutnjević

22. 06. 2024. 000000 10:30

Photo:Shutterstock

Leto je stiglo, temperatura raste, pa je neophodno uspostaviti znanje o pravilnoj nezi kože. Svi već znamo tačno koje proizvode moramo koristiti, kao što su kreme za zaštitu od sunca, ali malo se govori o onima koje treba da izbegavamo. Naime, u kozmetičkim proizvodima postoji širok spektar različitih sastojaka koji nisu dobri za kožu tokom leta kada su visoke temperature i jaka sunčeva svetlost.

 

Ovo je 5 osnovnih vrsta proizvoda koje treba izbegavati prilikom boravka na jakom suncu tokom leta.

1. Teški puderi i korektori


Teške i debele podloge mogu začepiti pore i uzrokovati akne , posebno kada su pomešane sa znojem. Bolje je koristiti lagane BB ili CC kreme koje pružaju lagano prekrivanje i hidrataciju.

2. Masni i teški hidratantni proizvodi


Bogate i masne hidratantne kreme mogu biti preteške za letnju upotrebu. Preporučljivo je koristiti lagane hidratantne kreme na bazi gela ili vode koje se brzo upijaju.

3. Proizvodi na bazi alkohola


Tonici i drugi proizvodi koji sadrže alkohol mogu isušiti kožu i učiniti je osetljivijom na sunce. Umesto toga, koristite nežne tonike bez alkohola.

4. Intenzivni parfemi


Teški, intenzivni parfemi mogu biti previše za letnje vrućine i izazvati iritaciju kože. Lakši, sveži mirisi ili toaletne vode su bolji izbor za leto.

5. Proizvodi sa retinoidima i kiselinama


Iako su retinoidi i kiseline (kao što su glikolna i salicilna kiselina) odlični za piling i protiv starenja, oni mogu povećati osetljivost kože na sunce. Ako ih koristite, obavezno nanesite visok SPF tokom dana ili razmislite o pauzi tokom leta.

Sensa 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU