PREUKUSNE PALAČINKE KOJE NE GOJE: Dodajte im jedan sastojak i uživajte u zdravoj poslastici

Isidora Čolaković

21. 06. 2024. 000000 14:30

Foto: Shutterstok

Ako obožavate da jedete palačinke ali strahujete da ćete uneti previše kalorija putem njih, ovo je pravi recept za vas.

Ove palačinke se prave od heljdinog brašna za koje je poznato je mnogo zdravije od pšeničnog.
Takođe, pogodne su za osobe koje su alergične na gluten.

Palačinke - sastojci:

1 šolja brašna od heljde
1 šolja integralnog brašna
3 šolje mleka
1 šolja kisele vode
šećer
prašak za pecivo
2 kašike ulja

Palačinke - priprema:

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naizmenično brašno i mleko, kiselu vodu i kada umutite ostavite u friždieru na pola sata. Pre pečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, pa promešajte.

Prijatno!

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU