Napravite domaći džem od jagoda: Ima samo 3 sastojka, sprema se za pola sata, a ukus mu je prosto neodoljiv
Jagode, najpopularnije, a mnogima i omiljeno crveno voće. O brojnim blagodetima ovog ukusnog voća već smo pisali, a ako ste ljubitelj marmelada i džemova predlažemo vam da probate ovaj ekspresno brz recept za domaći džem od jagoda.
Džem od jagoda mnogima je najdraži slatki voćni namaz, a za njegovu pripremu trebaće vam samo 3 sastojka.
Kako da napravite džem od jagoda?
Potrebno je
500 g očišćenih jagoda
1 ½ šolja šećera
sok od jednog limuna
1 sterilisana tegla
Priprema
Ukoliko još niste, jagode najpre očistite od peteljki i dobro operate. Iseckajte jagode i stavite ih u veću vatrostalnu posudu, pa ih pošećerite i dodajte limunov sok.
Dobro promešajte voće, stavite posudu u mikrotalasnu i pojačajte na najjaču temperaturu na četiri minuta. Nakon toga, izvadite posudu, promešajte smesu, a zatim vratite na još 15 minuta.
Za to vreme uzmite tanjir i stavite ga da odstoji u zamrzivaču. Kada primetite da će džem proključasti, isključite mikrotalasnu, promešajte ga, ostavite da se „smiri”, pa ponovo vratite i nastavite kuvanje. Nakon 15 minuta džem će biti još uvek prilično redak, a proverićete da li je gotov tako što ćete izvaditi tanjir iz zamrzivača i sipati jednu kašiku džema na njega, a zatim ga vratite u zamrzivač na dva do tri minuta. Ako je džem dovoljno gust, znači da je gotov.
Kurir
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU