NEVEROVATNO VAZDUŠASTI UŠTIPCI: Ovaj recept ne smete da propustite

Nataša Tutnjević

18. 06. 2024. 000000 12:30

Photo:Shutterstock

Kao predlog za savršeni doručak ili bilo koji drugi obrok, donosimo vam najbolji recept naših iskusnih baka koji je oduševio svakog ko ga je probao. A uz to vam otkrivamo i jedan trik - kako da ne upiju puno ulja dok ih pržite.

Sastojci:

250 ml kiselog mleka
4 jaja
12 kašika belog brašna
10 g praška za pecivo
2 dl ulja

Priprema:

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. Nemojte odjednom u posudi pržiti mnogo uštipaka, kako se ne bi temperatira ulja smanjila.

Still

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU