NEVEROVATNO VAZDUŠASTI UŠTIPCI: Ovaj recept ne smete da propustite

Photo:Shutterstock
Kao predlog za savršeni doručak ili bilo koji drugi obrok, donosimo vam najbolji recept naših iskusnih baka koji je oduševio svakog ko ga je probao. A uz to vam otkrivamo i jedan trik - kako da ne upiju puno ulja dok ih pržite.
Sastojci:
250 ml kiselog mleka
4 jaja
12 kašika belog brašna
10 g praška za pecivo
2 dl ulja
Priprema:
Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.
Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.
Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. Nemojte odjednom u posudi pržiti mnogo uštipaka, kako se ne bi temperatira ulja smanjila.
Still
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU