TAJNA SAVRŠENIH KNEDLI: Uz pomoć OVIH TRIKOVA biće meke kao duša

Kristina Lalić-Spirković

18. 06. 2024. 000000 18:00

Foto: Profimedia

Dešava se da se knedle za supu raspadaju ili su tvrde, ili pak gnjecave. Verovatno je razlog to što ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Pratite ove savete i knedle će biti savršene.

Tajna savršenih knedli

1. Da knedle ne bi bile gnjecave ili tvrde, stavite u smesu prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu biće vazdušaste, lepo će da narastu, a nećete morati da čekate da smesa odstoji.

2. Kako knedle ne bi bile previše velike, stavljajte u supu pola kafene kašičice smese.

3. Kašičicu pre uzimanja smese za prvu knedlu zagrejte u supi, da se smesa ne bi zalepila za nju.

4. Za lep oblik knedli, smesu u kašičici oblikujte prvo o ivicu činije – tako će knedla imati pravilan oblik i biće glatka.

5. Knedle spuštajte uvek u vruću supu koja se kuva na šporetu.

Recept za knedle

Sastojci:

1 jaje
1 prstohvat soli
1 kašičica ulja
1/2 kašičice praška za pecivo
5 kašika griza

Priprema:

Belance umutite viljuškom u čvrst šam. Dodajte žumance i sjedinite. Dodajte so, ulje, izmešajte viljuškom. Potom dodajte kašiku po kašiku griza, i na kraju prašak za pecivo. Sjediniti i kašičicom stavljajte smesu u supu. Kuvajte knedle oko 15 minuta (po potrebi i kraće ako isplivaju sve na površinu).

(NajŽena)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU