Recept za PUNJENU PAPRIKU SA MESOM: Nedeljni ručak za celu porodicu (VIDEO)
16. 06. 2024. 000000 12:30
Potrebno je:
- paprike babure
- 600 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2-4 čena belog luka
- 1 veći paradajz (sveži)
- 50 g opranog pirinča obarenog
- 1 jaje
- crvena mlevena paprika
- 1 rendana šargarepa
- mleveni biber
- soli, ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml kuvanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu Dodati seckan beli luk. Ubaciti obaren pirinač i mlevenu papriku.
Posoliti, pobiberiti i ubaciti jaje, pa sve izjednačiti.
Skloniti sa šporeta i ubaciti to u mleveno meso, izjednačiti varjačom i puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u šerpu, pa naliti vodom i poklopiti da krčka oko sat vremena. U manju šerpu sipati ulja, dodati punu kašiku brašna, pa kad malo dobije krem boju može se dodati kašičica mlevene paprike, kuvan paradajz i 2 lončića od 200 ml vode. Izmešati, pa sipati u šerpu sa paprikom.
Protresti, dodati začina i ravnu kašičicu šećera. Kuvati 5 minuta i skloniti sa šporeta. Prijatno!