Recept za PUNJENU PAPRIKU SA MESOM: Nedeljni ručak za celu porodicu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

16. 06. 2024. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • paprike babure
  • 600 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-4 čena belog luka
  • 1 veći paradajz (sveži)
  • 50 g opranog pirinča obarenog
  • 1 jaje
  • crvena mlevena paprika
  • 1 rendana šargarepa
  • mleveni biber
  • soli, ulje
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml kuvanog paradajza

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu  Dodati seckan beli luk. Ubaciti obaren pirinač i mlevenu papriku. 

Posoliti, pobiberiti i ubaciti jaje, pa sve izjednačiti.

Skloniti sa šporeta i ubaciti to u mleveno meso, izjednačiti  varjačom i puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.

Ređati u šerpu, pa naliti vodom i poklopiti da krčka oko sat vremena. U manju šerpu sipati ulja, dodati punu kašiku brašna, pa kad malo dobije krem boju može se dodati kašičica mlevene paprike, kuvan paradajz i 2 lončića od 200 ml vode. Izmešati, pa sipati u šerpu sa paprikom. 

Protresti, dodati začina i ravnu kašičicu šećera. Kuvati 5 minuta i skloniti sa šporeta. Prijatno!