NAPRAVITE HLEB ZA 6 MINUTA: Bez glutena, idealan i za doručak i za večeru

Kristina Lalić-Spirković

29. 06. 2024. 000000 14:00

Foto: Printskrin/Youtube

Predlažemo vam da isprobate najlakši recept za hleb bez glutena za koji vam je potrebno svega šest minuta, a koji će vam se sigurno dopasti. Ako vam je potrebna veća količina, slobodno udvostručite količinu sastojaka, a ova količina je dovoljna za doručak za jednu osobu. Na hleb bez glutena možete da mažete slatke ili slane namaze. 

Sastojci: 

50 g brašna od pirinča 

50 ml kefira 
1 jaje 
1 kašičica praška za pecivo 
prstohvat soli 

Recept za hleb bez glutena: 

U dubljoj šolji pomešajte kefir i jaje, pa lepo umutute. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i prstohvat soli. Sve lepo sjedinite i pecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W oko 3 minuta. Izvadite hleb i isecite na kriške. 

(Stvar ukusa)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU