TRADICIONALNO HRANLJIVO JELO: Kljukuša na brzinu na Bakin način (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

10. 06. 2024. 000000 10:30

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:
2 veća krompira 
malo belog luka u granulama
100 ml jogurta
1 kašika griza ili brašna
2 jaja
suvi začin 
mleven biber
30 ml ulja

Priprema:
Krompir izrendati pa odmah posoliti ili dodati suvi začin. 
U činiju razbiti jaja, dodati ulje, jogrut, brašno ili griz i sve izjednačiti žicom.  Preliti preko rendanog  krompira  u koji ste dodali malo začina i ml bibera. Sve izmešati. 

Tepsiju premazati uljem i izrendati na dno kockicu kačkavalja pa rasporediti. Sipati krompir i rasporediti kašikom. 
Peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni. 

Napomena:
U kljukušu ide i galavica crnog luka ja sam ovog puta izostavila jer ne volimo samo malo belog luka, vi stavite  i izrendajte sa krompirom
 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU