SKANDAL KOJI SE PAMTI: Kamili nisu dali da sedi pored Čarlsa na svadbi

Kristina Lalić-Spirković

08. 06. 2024. 000000 16:00

Foto: Profimedia

Među gostima nisu bili ni Čarls III i kraljica Kamila, koji su pre dva dana stigli u zvaničnu posetu Francuskoj. Ovaj kraljevski par sa porodicom mladoženje spaja kumstvo i prijateljstvo, ali i jedan skandal koji se dobro pamti.

Kralj Čarls je kum vojvodi i bio je veoma blizak prijatelj sa njegovim ocem. Mladoženja sigurno nije zaboravio kakva napetost je pratila svadbu njegove sestre Lejdi Tamare Grosvenor i Edvarda van Katsema u katedrali u Česteru 2004. godine. Neprijatnost na svadbi 2004. izazvala je pozivnica upućena kraljici Kamili. "Hju zna koliko pozivnice za venčanje mogu da budu osetljiva stvar", rekao je tada prijatelj budućeg mladoženje.

Kamila Parker Bouls bila je pozvana na svadbu, ali joj je rečeno da neće moći da sedi sa tadašnjim princom Čarlsom, sa kojim je bila u vezi (venčali su se naredne godine), kao i da će morati da sedi nekoliko redova iza njega. Nije bilo dozvoljeno ni da zajedno dođe na događaj sa svojim partnerom.

Na tom venčanju bili su kraljica Elizabeta II i princ Filip i protokol je morao da se poštuje.

"Čak i da gospođa Parker Bouls dođe sa princem na događaj, u prisutvu kraljice, to bi značilo da su joj dati prava i status koji ona jednostavno nema", poručio je tada izvor.

Kamila, koja je veoma emotivno podnela ovaj dopgađaj, pre udaje za Čarlsa pojavila se samo nekoliko puta u javnosti sa kraljicom. Kada je saznala da neće moći da bude uz princa na svadbi, to ju je jako razljutilo. Čarls i Kamila povukli su se sa svadbe, sadašnji britanski kralj koji je kum mladoženje, nije bio zadovoljan tretmanom prema svojoj tadašnjoj verenici. Na venčanju su bili kraljica, princ Filip i prinčevi Hari i Vilijam.

I danas se, kada se govori o ovom venčanju, u prvi plan ističe upravo ovaj skandal.

(Blic)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU