KROMPIR SA RUZMARINOM: Idealan prilog za svaki ručak

Kristina Lalić-Spirković

04. 06. 2024. 000000 17:00

Foto: Shutterstosk

Sastojci:

  • 600 g belog krompira
  • 30 g putera
  • 50 g slanine
  • 3-4 kašike maslinovog
  • 2 kašičice suvog ruzmarina
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • so i biber po želji

Priprema:

Krompir oljuštite, isperite, secite na tanke kolutove, pa ih stavljajte u čistu kuhinjsku krpu da se osuše. Za to vreme na tiganju propržite slaninu sečenu na sitne štapiće dok ne pusti svu masnoću. Kada je slanina gotova, izvadite je na papirni ubrus, a u masnoći koja je ostala dodajte puter i maslinovo ulje. Pržite krompir iz dva ili tri puta, u zavisnosti od veličine tiganja. Pripremite šerpu sa vrelom vodom, na koju ćete da stavite staklenu činiju ili keramičku posudu u koju ćete odložiti ispržene krompire, da ostanu topli. Kada ste završili sa krompirićima, u isti tiganj dodajte sitno sečen crni i beli luk, pa pržite dok lepo ne porumene. Dodajte ispržen luk u krompir i slaninicu, pa ruzmarin i na kraju pobiberite i posolite, ako je potrebno.

(Trpeza)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU