Glumica iz "Selo gori, a baba se češlja" progovorila o nasilju koje je doživela: "Sve je počelo u ranoj trudnoći, pa je nastavio da me udara i kasnije"

Kristina LJubisavljević

04. 06. 2024. 000000 12:00

Foto: Printscreen/YouTube/ RTS ordinacija

Ona sada ima važan savet za sve žene koje se nalaze u situaciji u kakvoj je bila ona.

Tijana je ispričala kako je počelo nasilje u njenom braku.

- Sve je počelo u ranoj trudnoći, pa je nastavio da me udara i kasnije i nakon porođaja. Kažu da je za svađu potrebno dvoje, ali ne bih se ja složila sa time. Ne. Agresivnoj osobi ne treba povod da napadne decu, suprugu, majku svoje dece... On je bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci, a kasnije se kajao, plakao, a vreme ne može da se vrati. Žene mahom gaje nadu da će se on promeniti, da će sve biti drugačije, da se neće ponoviti fizičko nasilje. Ne znam šta je gore, psihičko ili fizičko nasilje. Zbog psihičkog nasilja žene sebe stavljaju u ulogu krivca. Počinju sebe da krive za sve to: "Ja nisam dobra" i td."

Trenutak kada odlazi u Sigurnu kuću

- Ta kuća, Bogu hvala, postoji, i Bogu hvala da pruža utočište. Meni je bilo teško, u 10 sati ja moram najkasnije da sam tu, ko će meni da čuva moju bebu, ona nije hodala u to vreme, a moja priroda posla je takva, iziskuje ostajanje do kasno, ako pričamo o pevanju, ako pričamo o slikanju ili o radu u školi ili šta god, iziskuje to neko vreme, kome da poverim dete - objasnila je Tijana.

Tijana je tek u drugom pokušaju uspela da se odvoji od bivšeg muža koji je bio nasilan i kada se vratila iz sigurne kuće. Definitvno je od njega otišla drugi put, kada je ćerka napunila dve godine.

- Drugi put sam uspela da se odvojim sa ćerkom Ona je bila malo veća, imala je 2 godine. I taj period do našeg drugog odlaska stvari su bile gore. LJut je on bio tada, ljut je i sada. Moja poruka je ženama da mogu i moraju da preseku, jer uvek postoji način. Najgore je problem ne rešavati, onda je nerešiv.

(RTS)

BONUS VIDEO