PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Isplivala fotografija saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Silvana Armenulić (FOTO)

Isidora Čolaković

04. 06. 2024. 000000 10:00

Foto: V. Danilov, Printscreen/ Instagram - silvana.armenulic

Silvana Armenulić, jedna od najpopularnijih jugoslovenskih pevačica, tragično je stradala u saobraćajnoj nesreći pre 47 godina, 10. oktobra 1976. godine.

Udes se dogodio na autoputu Beograd-Niš, kada se pevačica vraćala sa svog poslednjeg koncerta, a njen život prekinut je u trenutku najveće slave, kada je imala samo 37 godina.

Sa njom su u automobilu poginuli i njena sestra Mirjana Barjaktarević, koja je u trenutku nesreće bila u petom mesecu trudnoće i tadašnji direktor Narodnog orkestra RT Beograd, Miodrag Rade Jašarević.

Silvana je iza sebe ostavila 12-godišnju ćerku Gordanu i supruga, tada poznatog tenisera Radmila Armenulića. NJena treća sestra, Dina Barjaktarević Nikolić, trebalo je takođe da bude u automobilu, ali je u poslednjem trenutku promenila planove i tako za dlaku izbegla smrt.

O smrti najveće muzičke zvezde tog doba naširoko se pričalo, a nedavno se pojavila i fotografija sa mesta nesreće koja ledi krv u žilama.

Naime, jezivi prizor je javnost videla godinama nakon tragedije, a na fotografiji se javno vidi automobil koji je potpuno uništen automobil, a kojim se pevačica vozila u poslednjim trenucima života.

Prema rekonstrukciji nesreće, automobil Ford Granada kretao se brzinom od oko 150 km/h kada je iznenada prešao u levu, suprotnu traku i sudario se sa kamionom.

Vozač kamiona je kasnije otkrio da je pokušao da izbegne sudar, ali nije uspeo da zakoči na vreme. Desna bočna strana Forda udarila je u kamion tolikom silinom da su prednji desni točak i poluosovina bili potpuno odbijeni.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU