DOMAĆI MAJONEZ: Uz pomoć ovog recepta ćete pripremiti savršen namaz kod kuće

Kristina Lalić-Spirković

02. 06. 2024. 000000 21:30

Foto: Shutterstosk

Sastojci:

jedno jaje
200 ml suncokretovog ulja
kašičica senfa
kašičica soli
kašika limunovog soka

Priprema:

Važno je da svi sastojci koji koristite budu iz frižidera. Poželjno je da suncokretovo ulje na 20-ak minuta ohladite u zamrzivaču.

U blender stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok. Stavite štap blendera na samo dno i mutite pet sekundi. Zatim štap pomerajte gore - dole i mutite otprilike 25 sekundi. Majonez je gotov!

Čuvajte ga u frižideru i iskoristite ga u roku od pet dana.

Naravno, domaći majonez je mnogo zdraviji od kupovnog zato što sadrži manje kalorija. Idealan je dodatak mnogim jelima, a možete ga bez brige konzumirati u umerenim količinama ako ste na dijeti.    

(Trpeza)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU