RECEPT ZA KROMPIRUŠU: Pita kakvu još niste probali

Kristina Lalić-Spirković

01. 06. 2024. 000000 10:00

Foto: Printskrin/Youtube

Naravno, posebno je ukusna od domaćih kora, ali pošto današnje domaćice nemaju mnogo vremena za "razvlačenje" kora, u obzir dolazi i recept sa onima koje možete da kupite u prodavnici.

Sastojci:

500 g kora za pitu
2 kg krompir
4 glavice crnog luka
1 šolja ulja
soli po ukusu
1 kašičica bibera

Za preliv:

šolja vode
so po potrebi

Priprema: 

Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte.

Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite.

Odvojite po tri kore sa strane.

Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge.

Na treću, na duži kraj, rasporedite fil.

Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.

Postupak ponavljajte  dok se ne potrošite sve kore i sav materijal.

Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.

Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.

Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.

Krompirušu prekrijte folijom bar desetak minuta pre služenja.

(Ona)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU