OGREBAĆETE TEPSIJU: Najprostiji recept za mladi krompir sa začinima i kobasicama (VIDEO/RECEPT)

Isidora Čolaković

28. 05. 2024. 000000 13:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za mlade krompiriće. Odlično ide kao prilog uz kobasice.

Mladi krompir - sastojci:

500 gr mladog krompira
200 gr kobasica
začina za krompir
mleveni biber
malo mlevene paprike
ruzmarin, kurkuma
ulje

Mladi krompir - priprema:

Krompir očistiti, oprati i iseći na krugove. Dodati po želji začine, mleveni biber, papriku, seckan ruzmarin, kurkumu, ulje i sve izjednačiti i i dobro izmešati. Kobasicu iseći na manje komade, pa ih malo zaseći. Tepsiju obložiti pek papirom, pa istresti kromir, a odozgo poređati kobasice. 

Pokriti  folijom, pa peći na 220 stepeni C 30 minuta, pa skloniti foliju i peći poklopljene još 15 minuta. 

Servirati uz lepu salatu i uživati u predivnom ukusu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU