PUNJENI PILEĆI BATACI: Sočni nalik poslasticama

Kristina Lalić-Spirković

25. 05. 2024. 000000 20:30

Foto: Shutterstosk

Sastojci:

4 pileća bataka
1 šolja prepečenih hlebnih mrvica
1 šolja rendanog sira, mocarela ili kačkavalj
2 čena belog luka, sitno iseckana
1/4 šolje iseckanog peršuna
1/4 šolje maslinovog ulja
1 kašičica soli
kašika meda
biber
malo tucane ljute paprike

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

U velikoj posudi pomešajte prepečene mrvice hleba, rendani sir, beli luk, peršun, maslinovo ulje, so, biber, origano i ljutu papriku, po želji.

Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Uzmite svaki batak i napravite džep tako što ćete nožem zaseći meso uzdužno, pazeći da ne isečete do kraja.

Napunite svaki batak smesom koju ste pripremili u posudi.

U drugu posudu sipajte kašiku meda, malo soli, ruzmarin i malo maslinovog ulja.

Položite punjene batake u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ga smesom od meda.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 40-45 minuta, ili dok batak ne bude potpuno pečen i zlatno smeđe boje.

S vremena na vreme ga prelijte sokom koji ispušta.

Poslužite punjene batake uz prilog po želji, poput krompir salate ili pečenog povrća.

(Ona)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU