PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija

Kristina Lalić-Spirković

26. 05. 2024. 000000 08:00

Foto: Shutterstosk

Sastojci:

450 g pilećih grudi 
200 g rukole 
200 g jagoda 
150 g feta sira 
vlašac 2 kašike
balzamiko sirće po ukusu
maslinovo ulje po ukusu
malo soli
 malo bibera

Priprema:

Pileće grudi očistite i narežite na kockice ili trakice. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja i prepržite piletinu. Kad meso poprimi zlatnožutu boju izvadite ga na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Rukolu operite i pustite da se ocedi. Fetu narežite na kockice. Sitno iseckajte vlašac i njime pospijte sir sa svih strana i poprskajte maslinovim uljem. Jagode operite, veće prerežite, sitnije ostavite cele. Na tanjir za posluživanje stavite rukolu začinjenu sa malo balzamiko sirćeta, maslinovim uljem, soli i biberom. Dodajte kockice piletine, jagode i fetu, pa sve još malo začinite maslinovim uljem i promešajte.  

(Superrecepti/žena)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU