RECEPT ZA ĆUFTE OD HLEBA: Ukusne su kao i mesne, ali DUPLO JEFTINIJE

Kristina Lalić-Spirković

03. 08. 2024. 000000 18:30

Foto: Profimedia

Ćufte su već dobro poznate svima i često se mogu naći na našim trpezama. Ono što je najbolje, nisu komplikovane za pripremu, a ako ih posebno obožavate, onda ovaj ekonomičniji recept morate da probate.

Ćufte od hleba

Napravite ih od hleba i kratko krčkajte u paradajz sosu. Ovako pripremljene ćufte su super predlog za ručak, a dovoljno je da uz njih poslužite samo sezonsku salatu.

Sastojci:

200 g hleba
150 ml mleka
2 jajeta
150 g parmezana (može i neki drugi sir)
1 veza peršuna
1 čen belog luka

Za sos:

500 ml paradajz sosa
1 crni luk
maslinovo ulje

Priprema:

Izmrvite sredinu hleba, pa prelijte mlekom. Zatim ostavite sa strane nekih 10 minuta. U tu posudu dodajte rendani parmezan, seckani peršun, jaja i mleveni beli luk. Sve lepo sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.

Oblikujte ćufte i ispržite ih u tiganju na malo ulja. Isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja, sipajte paradajz sos i ostavite da se ukrčka. Začinite po želji, pa dodajte ćufte i ostavite još malo na šporetu.

(Informer)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU