RECEPT ZA PITU SA MAKOM I VOĆEM: Savršena poslastica sa sočnim voćem i hrskavom koricom (VIDEO)

Isidora Čolaković

25. 05. 2024. 000000 11:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za hrskavu i sočnu poslasticu.

Pita sa makom i voćem - sastojci:

300 gr tankih kora, 200 gr mlevenog maka
100 gr šećera može i više
200 ml mleka ili vode za mak
malo ulja 
voće po izboru seckano - ja sam koristila breskve i trešnje

Pita sa makom i voćem - priprema:

Manji pleh obložiti pek papirom, pa ređati dve kore i premazati uljem. 

U mak sipati mleko ili vodu ako postite i samo da provri sklanja se sa šporeta. Po dve kašike premazati drugu koru  i ređati voće.

Najbolje ako imate dve vrste voća. Prekriti sa dve kore pri utrošku materijala. Po želji poseći i premazati uljem. Ide u vruću rernu na 200 stepeni C oko 40 minuta da lepo zarumeni.  

Posuti prah šećerom i vanilom. Služiti ohlađeno. Uživajte i delite recept!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU