Mladi krompir iz rerne: Napravite ga uz preliv koji će oduševiti ukućane (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

23. 05. 2024. 000000 13:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 g mladih krompirića
  • ulje
  • 2-3 jaja
  • 30 ml mleka
  • 50 g kačkavačka
  • 1 manji paradajz
  • malo suvog začina
  • malo mlevenog bibera
  • malo tucane paprike
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • po želji seckane kobasice
  • 1 kašika griza
  • 1 kašika belog luka (granule)

Priprema:

Krompir ispržiti da se uhvati malo korica.

U činiju umutiti 2-3 jaja, dodati mleko, malo kačkavalja i malo ostaviti za posipanje.

Dodati malo suvog začina, malo mlevenog ibera. paprike, kiselu pavlaku i po želji  seckane kobasice. Dodati griz i granule belog luka. Sve izjednačiti.

Krompir sipati u manju tepsiju i preliti umućenim prelivom. Odozgo ubaciti seckan na kockice paradajza i još malo kačkavalja. Peći na 220 stepeni. Prijatno!