Mladi krompir iz rerne: Napravite ga uz preliv koji će oduševiti ukućane (VIDEO)
23. 05. 2024. 000000 13:00
Potrebno je:
- 500 g mladih krompirića
- ulje
- 2-3 jaja
- 30 ml mleka
- 50 g kačkavačka
- 1 manji paradajz
- malo suvog začina
- malo mlevenog bibera
- malo tucane paprike
- 1 puna kašika kisele pavlake
- po želji seckane kobasice
- 1 kašika griza
- 1 kašika belog luka (granule)
Priprema:
Krompir ispržiti da se uhvati malo korica.
U činiju umutiti 2-3 jaja, dodati mleko, malo kačkavalja i malo ostaviti za posipanje.
Dodati malo suvog začina, malo mlevenog ibera. paprike, kiselu pavlaku i po želji seckane kobasice. Dodati griz i granule belog luka. Sve izjednačiti.
Krompir sipati u manju tepsiju i preliti umućenim prelivom. Odozgo ubaciti seckan na kockice paradajza i još malo kačkavalja. Peći na 220 stepeni. Prijatno!