4 PROSTA NAČINA DA ZATEGNETE OPUŠTENE NADLAKTICE: Za 5 minuta dnevno spremićete ruke za letnje bretele

Nataša Tutnjević

15. 05. 2024. 000000 21:30

Photo:Shutterstock

Kada je žena mlada, lice i telo imaju jedrinu. Ali svežina mladosti ne traje večno. Život prosečne odrasle osobe predstavlja niz prepreka koje se moraju savladati. Beskrajni stres, hronični nedostatak sna i na brzinu pripremljena hrana ne mogu pozitivno da utiču na stanje muskulature i kože, a brze dijete i pušenje mogu dovesti do preranog opuštanja kože. Takođe, s godinama telo proizvodi sve manje elastina i počinje potraga za čudotvornim preparatom koji će povećati elastičnost kože. Nije neophodno pribegavati tako radikalnim merama kao što je pomoć plastičnog hirurga da biste i dalje izgledali mlado i privlačno. Postoje 4 jednostavna načina da zategnete unutrašnje opuštene nadlaktice i da ponosno nosite letnje haljine i majice.

1. Pijte puno vode


Treba znati da dehidrirana koža brzo gubi elastičnost. Lakše ćete se nositi sa mlohavnošću epidermisa ako pijete nekoliko čaša vode (ne čaja ili kafe) dnevno.

2. Tretirajte opuštenu kožu preparatima i masažom


Možete da nabavite losion za zatezanje kože ili da pravite maske ili losione u kuhinji za zatezanje kože ruku. Dobar efekat postiže se nanošenjem na kožu umućenih belanaca, meda ili maslinovog ulja, baš kao i na lice. 

3. Ne jedite slatkiše bar mesec dana


Uključite hranu zdravu za kožu u svoju ishranu. Među njima su morska riba, voće, začinsko bilje, mlečni proizvodi, orasi, povrće, mahunarke. Preporučuje se periodično uzimanje vitamina B kompleksa i kvalitetnog ribljeg ulja.

4. Izvodite 5 vežbi 5 minuta


Ovaj brzi i efikasni petominutni trening za ruke će tonirati i oblikovati mišiće ruku. Za ove vežbe za ruke koristite samo silu gravitacije, bez dodatne opreme, a osim što zatežete ruke, jačate male i velike grupe mišića u gornjem delu tela. Za oblikovanje i toniranje mišića ruku kod žena preporučuju se vežbe sa velikim brojem ponavljanja – od 20 do 30 u seriji i to od dve do maksimalne četiri serije. Vežbe se izvode pažljivo i kontrolisano, na početku radite sporije, a potom povećavajte intenzitet, dinamiku i brzinu.
Ovaj kućni trening za ruke možete da radite sedeći ili stojeći.

Vežba 1

Stanite ili kleknite, raširite noge u širini ramena, polako podignite ruke u stranu, ramena povucite nazad što dalje od ušiju. Otvorite dlanove ka nebu, pa ih onda okrenite ka prostirci. Otvorite, zatvorite, otvorite, zatvorite, ponavljajte vežbu 30 puta. Zadržite ruke, istegnite ih i zadržite u istoj poziciji.

Vežba 2

Ruke ispružene u visini ramena okrećite iz ramena unazad tri puta, pa onda unapred 3 puta, i ponovite 30 puta. Ostnite u istom položaju

Vežba 3

Ukrstite ruke u nivou grudi, pa ih vratite do ramena, ponovite vežbu 30 puta.

Vežba 4

Zadržite ruke u visini ramena, savijte ih u laktovima, pa 30 puta spojite laktove ispred grudi. Kad god otvorite ruke, trudite se da spojite lopateice na leđima.

Vežba 5

Okrenite dlanove ka prostirci, pa 30 puta pomrajte ruke iz ramena gore-dole.

Sensa 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU