BOGATSTVO UKUSA U DVA RECEPTA: Proverite šta se krije iza ovih ukusnih tajni (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

15. 05. 2024. 000000 10:00

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je za PRVI recept:
Pažnja, ovaj desert može izazvati "zavisnost"!
DESERT
5 jabuka većih
50 gr badema
50 gr ml oraha

50 gr urmi
100 gr ml čokolade
2 kašike šećera
1/2 kašičice cimeta po želji
kockica maslaca
 

Priprema:
Jabuke oprati i izdubiti. Samleti bademe i orahe, dodati u njih šećer i cimet i napuniti sa 3-4 kašike mešavine. 
Dodati seckane urme i kockice čokolade. Odozgo staviti male kockice maslaca i malo jabuke premazati. Peći na  200 stepeni C oko 40-50 min da omeknu. Preliti sa čololadom, karamelom ili šlagom  po želji. Servirati uz kuglu sladoleda


BEČKE ŠNICLE NA BAKIN NAČIN - Zagrljaj u zlatnom odijelu: Šta se krije unutra?
Potrebno je:
4 veće pileća odreska
začin za piletinu ulje
100 gr prezli
100 gr brašna
2 jaja
ulje


Priprema:
Šnicle blago izlupati, pa posuti sa začinom za piletinu. Umutiti jaja, dodati 2 kašike mleka.  
Na foliju sipati brašno i na drugu stranu prezle. Panirati šnicle. Provući  kroz brašno, jaja i prezle. Pržiti u ulju, pa kad zarumene sa obe strane vadito na velike papirne salvete da upije višak masnoće.

Služiti tople uz željeni prilog.

Uživajte!!!

 

BONUS VIDEO: