Recept za MUSAKU koji uspeva svima: Uživajte u gurmanskom ručku
Potrebno je:
- 250 g mlevenog mesa
- 50 g suve slanine, dimljene
- 4 jaja
- 1 praziluk
- 4 čena belog luka
- 2 tikvice
- so, biber, ulje, aleva paprika
- 4-5 kašika brašna
- 100 g prezli
- 2 šargarepe
- 1 pavlaka 200 g
- malo kačkavalja
- malo mleka
- mlevena paprika
- mleveni biber
- po želji tucana paprika
Priprema:
Tikvicu očistiti, pa posoliti da omekne, pa je ocediti kao i šargarepu koju isečete na listiće. Ako ste malo više posolili možete isprati. Praziluk iseći na kolutove, pa propržiti i dodati na kockice suvu slaninu i mleveno meso.
Pržiti, pa dodati mlevenu papriku, mleveni biber, suvi začin. Na foliju stavite brašno i prezle. Umutitie 2 jajja. Pleh podmažite uljem. Listove tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle i ređati u pleh.
Tako uraditi i sa listovima šargarepe. U sredinu istresti prženo meso i pokriti sa tikvica koje takođe provlačite kroz brašno, jaja i prezle. U činiju razbite dva jaja, dodajte pavlaku i malo mleka. Izmešati žicom, preliti i protresti da padnu sa strane u dni.
Odozgo narendajte kačkavalj, pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 40, 50 minuta da lepo porumeni. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU