Recept za MUSAKU koji uspeva svima: Uživajte u gurmanskom ručku

Kristina LJubisavljević

13. 05. 2024. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog mesa
  • 50 g suve slanine, dimljene
  • 4 jaja
  • 1 praziluk
  • 4 čena belog luka
  • 2 tikvice
  • so, biber, ulje, aleva paprika
  • 4-5 kašika brašna
  • 100 g prezli
  • 2 šargarepe
  • 1 pavlaka 200 g
  • malo kačkavalja
  • malo mleka
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • po želji tucana paprika

Priprema:

Tikvicu očistiti, pa posoliti da omekne, pa je ocediti kao i šargarepu koju isečete na listiće. Ako ste malo više posolili možete isprati. Praziluk iseći na kolutove, pa propržiti i dodati na kockice suvu slaninu i mleveno meso. 

Pržiti, pa dodati mlevenu papriku, mleveni biber, suvi začin.  Na foliju stavite brašno i prezle. Umutitie 2 jajja. Pleh podmažite uljem. Listove tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle i ređati u pleh.

Tako uraditi i sa listovima šargarepe. U sredinu istresti prženo meso i pokriti sa tikvica koje takođe provlačite kroz brašno, jaja i prezle. U činiju razbite dva jaja, dodajte pavlaku i malo mleka. Izmešati žicom, preliti i protresti da padnu sa strane u dni.

Odozgo narendajte kačkavalj, pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 40, 50 minuta da lepo porumeni. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU