Vreme je za tikvice: Spremite ih kako ih spremaju ITALIJANI i uživajte u ukusu

Kristina LJubisavljević

12. 05. 2024. 000000 19:30

Foto: Shutterstock

Ukusne kuglice od tikvica su savršene za predjelo. Prave se sa začinima, začinskim biljem i parmezanom. Ukoliko volite tikvice, možda ćete želeti da napravite i tikvice sa povrćem i pirinčem. Evo i kako da napravite kuglice od tikvica na italijnski način.

Sastojci:

  • 250 g rendanih tikvica
  • 65 g prezla
  • 30 g rendanog parmezana
  • 2 jajeta - umućena
  • 2 čena belog luka - mlevena
  • 2 kašike seckanog svežeg bosiljka - ili 2 kašičice osušenog
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna - ili 1 kašičica osušenog
  • ½ kašičice soli
  • Biber

Recept za pržene kuglice od tikvica

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Stavite rendane tikvice između dva papirna ubrusa i iscedite višak vode.

Napravite kuglice

Dodajte rendane tikvice u posudu za mešanje sa prezlama, parmezanom i razmućenim jajima. Mešajte dok se ne sjedine, a zatim umešajte beli luk, bosiljak, peršun, so i biber. Izvadite 2 kašike smese i razvaljajte je u kuglu. Ponavljajte dok ne dobijete 12 loptica. Stavite ih u ravnomerne slojeve na obložen pleh.

Pecite kuglice

Pecite 15 do 20 minuta dok kuglice ne porumene. Servirate toplo sa sosom za umakanje. Uživajte!

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO