Vreme je za tikvice: Spremite ih kako ih spremaju ITALIJANI i uživajte u ukusu
Ukusne kuglice od tikvica su savršene za predjelo. Prave se sa začinima, začinskim biljem i parmezanom. Ukoliko volite tikvice, možda ćete želeti da napravite i tikvice sa povrćem i pirinčem. Evo i kako da napravite kuglice od tikvica na italijnski način.
Sastojci:
- 250 g rendanih tikvica
- 65 g prezla
- 30 g rendanog parmezana
- 2 jajeta - umućena
- 2 čena belog luka - mlevena
- 2 kašike seckanog svežeg bosiljka - ili 2 kašičice osušenog
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna - ili 1 kašičica osušenog
- ½ kašičice soli
- Biber
Recept za pržene kuglice od tikvica
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Stavite rendane tikvice između dva papirna ubrusa i iscedite višak vode.
Napravite kuglice
Dodajte rendane tikvice u posudu za mešanje sa prezlama, parmezanom i razmućenim jajima. Mešajte dok se ne sjedine, a zatim umešajte beli luk, bosiljak, peršun, so i biber. Izvadite 2 kašike smese i razvaljajte je u kuglu. Ponavljajte dok ne dobijete 12 loptica. Stavite ih u ravnomerne slojeve na obložen pleh.
Pecite kuglice
Pecite 15 do 20 minuta dok kuglice ne porumene. Servirate toplo sa sosom za umakanje. Uživajte!
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO