LEPINJE PUNJENE ŠUNKOM I ŠARENIM POVRĆEM: Obrok koji će se svima svideti (RECEPT/VIDEO)
Lagane za pripremu, bogate ukusom i savršene za svaku priliku - ove lepinje sa šunkom i povrćem postaće vaš omiljeni recept!
Punjene lepinje - sastojci:
200 ml mleka
2 kašike ulja
400-450 gr brašna
15 gr kvasca
malo soli
Za nadev:
100 gr kačkavalja
50 gr sira kockice
crvena paprika
zelena paprika
žuta paprika
100 gr šunke
1 žumance
Punjene lepinje - priprema:
U vanglu sipati mleko, dodati izmrvljen kvasac i žicom ga izlupati da se istopi. Dodati ulje, brašno i so i zamesiti mekše testo.
Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto posut brašnom i podeliti na tri dela.
Svaki deo oblikovati u lopticu, pa pokriti da još odmori šest minuta. Svaku lopticu razviti u lepinju veličine većeg tanjira i premazati žumancetom.
Odozgo po sredini rasporediti rendani kačkavalj i kockice sira. Staviti paprike i šunku na kockice i malo testo poprskati uljem.
Ugrejati rernu na 220 stepeni i peći 20, 30 minuta. Uživajte u finim mekanim i mirisnim lepinjama sa šunkom i kačkavaljem.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU