NE MORATE DA IZBACITE MASTI: Ako slaninu i puter zamenite pravim namirnicama, brzo ćete izgubiti praznične kilograme
U nastojanju da smršaju ili zadrže vitku figuru, mnoge žene drže dijetu i odbijaju da konzumiraju masti, zaboravljajući na koliko su one vžne za zdravo funkcionisanje našeg metabolizma i organizma. Ovakav pristup može dovesti do suprotnog efekta od željenog rezultata - ne do lepog tela i dobrog raspoloženja, već do problema sa kožom, noktima, kosom i hormonskom ravnotežom. Međutim, postoji izlaz, a ključ je u izboru pravih masti. Prave masti igraju važnu ulogu u apsorpciji vitamina i mikroelemenata, važnim za normalan metabolizam, kožu i kosu. Zbog toga je važno da u svoju ishranu uključite masnu hranu, koja je posebno korisna.
Losos umesto salame
Losos obezbeđuje brzu i dugotrajnu sitost, a takođe je izvor vitamina A i omega-kiselina. Salame i slične kobasice, s druge strane, često sadrže nepoželjne sastojke poput skroba, soje, organskog mesa, brašna i konzervansa.
Avokado umesto putera
Avokado, najbogatija masnoća među biljnim namirnicama, sadrži oleinsku kiselinu, važnu za mnoge metaboličke procese u organizmu. S druge strane, poznato je da puter ima visok sadržaj kalorija i da se može naći u raznim visokokaloričnim namirnicama.
Jaja umesto slanine
Jaja su hrana bogata proteinima, vitaminima, antioksidansima i „dobrim“ mastima. Brzo zasite i dugo mogu da vas drže sitim, a sadrže i holin koji se bori sa viškom masti. Slanina, s druge strane, može da sadrži nezdrave zasićene masti i velike količine soli.
Bademi umesto kokica
Orašasti plodovi, uključujući bademe, poboljšavaju rad metabolizma i pomažu vam da se osećate energičnije. Kokice, često začinjene šećerom, solju i uljima, mogu biti kalorične i manje zdrave.
Jogurt umesto pavlake
Jogurt, bogat mastima, obezbeđuje brzo povećanje energije, proteina, kalcijuma i probiotika. Pavlaka je izvor visokokaloričnih masti. Dakle, izaberite prave masti i vaša ishrana biće uravnotežena, a vaša figura vitka.
Sensa
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU