Recept za današnji ručak: Krmenadle sa pavlakom iz rerne za savršen ukus (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

06. 05. 2024. 000000 15:00

Foto: Bakina kuhinja

Danas su na meniju aromatične svinjske krmenadle sa pavlakom i začinima u rerni. Jednostavno i jako ukusno jelo, a rezultat  je mekano i sočno meso.

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih krmenadli
  • 200 g kisele pavlake
  • 50 ml. ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika senfa
  • 4 čena belog luka
  • 100 g kačkavalja rendanog
  • začini prema želji

Priprema:

Krmenadle izlupati i posoliti. Dodati malo začina, namazati senfom i propržiti na ulju oko 15 min.

Pavlaku razmutiti, dodati kačkavalj, brašno, izdrobljeni beli luk, biber i malo vode. Izmešati. Krmenadle poređati u podmazanu tepsiju i preliti sa pavlakom.

Zapeći u rerni na 200 stepeni C da porumeni oko 15-20 min. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU