RECEPT ZA NAJUKUSNIJU USKRŠNJU POGAČU: Morate je imati na prazničnoj trpezi - lako se pravi i uspeva iz prve svima
Uskršnji doručak nezamisliv je bez domaće pogače, koja se poslužuje uz kuvana jaja i šunku. Biće mekana kao duša, a pored toga savršeno će ukrasiti svaku prazničnu trpezu.
Mnoge domaćice biraju da je umese veče ranije, kako bi Uskrs i praznično jutro iskoristile sa porodicom. Mi vam u nastavku donosimo recept za najmekšu pogaču, koja se lako priprema.
Uskršnja pogača - sastojci:
1kg. brašno T- 400 glatko
1 jaje
200ml. jogurta
300- 350ml. vode
30g. kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
100ml. ulja
1 žumance sa 2 kašike mleka za premazivanje
200g putera ili margarina za premazivanje testa
Uskršnja pogača - priprema:
Aktivirajte kvasac sa malo mlake vode i šećera. U brašno dodajte aktiviran kvasac, so, ulje i jogurt pa umesite glatko testo koje ćete ostaviti da naraste. Zatim ga povremeno premesite, razvaljajte i premažite sa maslacem.
Savijte i isecite po želji, pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.
(Kurir)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU