UKRASITE PRAZNIČNU TRPEZU: Jednostavan recept za pecivo u obliku uskršnjeg zeke (VIDEO)

Isidora Čolaković

04. 05. 2024. 000000 09:00

Foto: Printscreen/ Instagram - austrian_cravings

Ako želite da ukrasite Uskršnju trpezu preslatkim pecivom, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept. Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu.

Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete da punite džemom ili kremom, a možete da služite i prazno.

Sastojci:

    600 g brašna
    250 ml mlakog mleka
    100 g šećera
    100 g mekog putera
    1 jaje
    10 g soli
    1 kašičica suvog kvasca
    Za premazivanje:
    1 jaje

Recept za pecivo u obliku zeca:

Korak 1

Napravite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.

Korak 2

Oblikujte zečeve

Podelite testo na lotpice težine 80 g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zimijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep. Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama.

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Astrid Lamarche (@austrian_cravings)

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU