Predlog za posni ručak: Najlakši recept za PREBRANAC (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

03. 05. 2024. 000000 13:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 g pasulja tetovac
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 2 glavice belog luka
  • lovorov lisr
  • biber u znu
  • mleven biber
  • so, biber

Priprema:

Pasulj oprati dobro i skuvati u prvoj vodi i prosuti, pa naliti drugu vodu, sipati 2 kašike maslinovog ulja, lovorov list, biber u zrnu, pa staviti da se pasulj kuva.

Ostaviti malo vode.

U tiganj sipati 50 ml ulja i na rebarca iseći crni luk da se izdinsta, dodati seckan beli luk, dodati mlevenu crvenu papriku, so, mlevni biber i sve izmešati.

U đuveč sipati malo pasulja, pa dodati luk, pasulj, luk, pasulj. Odozgo sipati malo ulja i paprike i preliti. Staviti u rernu na 220 stepeni C da se pasulj zapeče oko 30 minuta. Prijatno!

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU