Predlog za posni ručak: Najlakši recept za PREBRANAC (VIDEO)
03. 05. 2024. 000000 13:00
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 500 g pasulja tetovac
- 3 veće glavice crnog luka
- 2 glavice belog luka
- lovorov lisr
- biber u znu
- mleven biber
- so, biber
Priprema:
Pasulj oprati dobro i skuvati u prvoj vodi i prosuti, pa naliti drugu vodu, sipati 2 kašike maslinovog ulja, lovorov list, biber u zrnu, pa staviti da se pasulj kuva.
Ostaviti malo vode.
U tiganj sipati 50 ml ulja i na rebarca iseći crni luk da se izdinsta, dodati seckan beli luk, dodati mlevenu crvenu papriku, so, mlevni biber i sve izmešati.
U đuveč sipati malo pasulja, pa dodati luk, pasulj, luk, pasulj. Odozgo sipati malo ulja i paprike i preliti. Staviti u rernu na 220 stepeni C da se pasulj zapeče oko 30 minuta. Prijatno!
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU