SAVRŠENA MARINADA ZA PRVI MAJ: Napravite najukusniji roštilj do sada

Isidora Čolaković

01. 05. 2024. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Učimo vas da marinirate meso. Za 1. maj nemojte samo da bacate klot meso na roštilj, ostavite ga malo u ovome, i praznik će vam postati prava uživancija. Verujte nam, ništa bolje niste probali.

Meso sa roštilja ima poseban ukus, a ako mu uz to dodate i pravu marinadu polizaćete prste. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja, a vredi svakog minuta čekanja.

Za klasičnu marinadu:

Marinada - sastojci:

100 ml suncokretovog ulja
100 ml maslinovog ulja
100 ml jabukovog sirćeta
2 kašike soli
2 čena belog luka
1 kašika bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 crni luk

Marinada - priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u dublju činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Za pikantnu marinadu:

1 kašika čilija u prahu
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika aleve paprike
200 ml ulja
2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

(Stil)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU