SOČNI MAFINI OD BANANE I JABUKE SU SAVRŠENI ZA DORUČAK, UŽINU ILI VEČERU: Jedan tajni sastojak im daje poseban ukus

Nataša Tutnjević

29. 04. 2024. 000000 17:00

Photo:Shutterstock

Koliko puta vam se desilo da ostane poslednja banana ili jabuka u činiji za voće na stolu i niko neće da je pojede, umesto da ih bacite jer već polako počinju da trule iskoristite ih za ove sočne mafine kojima niko neće moći da odoli i sigurno neće ostati ni jedan na tacni.

Sastojci:

1 zrela banana
1 jabuka
150 ml. soka od pomorandže
100 ml. ulja
150 gr. šećera
20 gr. vanil šećera
200 gr. brašna
10 gr. praška za pecivo 

Priprema:

Bananu izgnječiti viljuškom, pa dodati izrendanu jabuku, promešati i preliti sokom od pomorandže i sipati ulje. U dobijenu smesu postepeno ubacivati praškaste sastojke. Kada se sve lepo sjedini upaciti u kalpe smesu i peći na 200 stepeni, 30 minuta. Prijatno!

 Still 

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU