SA SAMO 4 JAJA NAPRAVITE POSLASTICU KOJU ĆE OBOŽAVATI CELA PORODICA: Omiljeni kolač cele nacije se TAKO LAKO pravi

Nataša Tutnjević

26. 04. 2024. 000000 18:00

Photo:printscreen/youtube

Šampita se obično zamišlja kao veliki kolač u najvećoj tepsiji u kuhinji. Ali ne mora biti tako. Evo kako da napravite malu šampitu od 4 jaja samo za svoju porodicu. Na taj način, ova ukusna poslastica će se brzo pojesti dok je još uvek sveža, jer tada je i najlepša. Šampita gubitkom svežine, gubi svojstva i čvrstoću. Prema tom čim se kolač ohladi odrezati dobar komad i uživati u beloj, slatkoj peni.

SASTOJCI:

Šam:

1 čaša šećera
3/4 čaše vode (čaša je od 200 ml.)
4 belanca
Biskvit:

4 žumanca
2 kašike šećera
4 ravne kašike brašna
na vrh noža praška za pecivo

 

PRIPREMA:

Za šam je potrebno skuvati vodu sa šećerom i zatim umutiti belanca dok ne dobijete čvrsti šam, pa sve to zajedno sjediniti.

Za biskvit je potrebno mikserom umutiti sve sastojke i ispeći u rerni podlogu za kolač.

Na kraju sipati šam preko kore i ostaviti u frižideru da se ohladi, po želji možete posuti po vrhu stegnutog kolača kakao prah. Prijatno!

Still 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU