SLANI MAFINI SA JAJIMA I SLANINOM: Doručak koji ima sve što volite

Kristina Lalić-Spirković

20. 04. 2024. 000000 08:00

Foto: Shutterstock

Sastojci:

5 jaja
1/3 čaše mleka
so
biber
1 prut praziluka ili malo crnog luka
200 g seckane slanine ili drugog mesa po želji
100-150 g fete ili domaćeg sira

Priprema:

U jednoj činiji umutite jaja kao za omlet, dodajući malo mleka i začina.

Iseckajte luk na kockice ili kolutove, isto tako sir i slaninu.

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.

Za to vreme, tankim slojem ulja premažite kalupe za mafine. Ovaj korak nemojte preskakati, jer je čišćenje zalepljenih mafina pravi haos.

U kalupe izmešano stavite sir, izabrano povrće i slaninicu.

Preko kašikom dodajte jaja, jednako u svakom kalupu i slobodno možete malo promešati sastojke sa dna, kako bi vaši mafin imali bogatiji ukus.

Pecite mafine u zagrejanoj rerni 15-ak minuta.

(Ona)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU