PILAV SA PILETINOM NA STARINSKI NAČIN: Kremast, ukusan, brzo zasiti, obrok za celu porodicu

Nataša Tutnjević

17. 04. 2024. 000000 18:00

Photo:Shutterstock

Pilav je zdrav obrok koji može da se pravi i u slanoj i u slatkoj verziji. Mnogo je zdraviji u slanoj verziji i ima znatno manje kalorija od hleba ili nekog lisnatog testa a zasitiće vas podjednako. Danas vam donosimo recept za pilav sa piletinom koji će vam se sigurno svideti. 

Sastojci

2 batka
2 karabatka
4 velike šargarepe
1 manja glavica luka
list lorbera
250 g pirinča
so, biber, suvi začin
ulje

 

Priprema

Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lorbera. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu. Na ulju kratko propržite pirinač pa polako nalivajte vodom iz supe i mešajte povremeno.

Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade. Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu.

Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte pirinač sa mesom i šargarepom. Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta.

Still

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU