PILAV SA PILETINOM NA STARINSKI NAČIN: Kremast, ukusan, brzo zasiti, obrok za celu porodicu
Pilav je zdrav obrok koji može da se pravi i u slanoj i u slatkoj verziji. Mnogo je zdraviji u slanoj verziji i ima znatno manje kalorija od hleba ili nekog lisnatog testa a zasitiće vas podjednako. Danas vam donosimo recept za pilav sa piletinom koji će vam se sigurno svideti.
Sastojci
2 batka
2 karabatka
4 velike šargarepe
1 manja glavica luka
list lorbera
250 g pirinča
so, biber, suvi začin
ulje
Priprema
Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lorbera. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu. Na ulju kratko propržite pirinač pa polako nalivajte vodom iz supe i mešajte povremeno.
Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade. Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu.
Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte pirinač sa mesom i šargarepom. Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta.
Still
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU