TRIK ZA KUVANJE USKRŠNJIH JAJA: Sve što vam je portebno da ona ne puknu i da se lako oljušte je jedan sastojak

Isidora Čolaković

16. 04. 2024. 000000 15:30

Foto: Shutterstok

Uskršnji praznici su pred nama, a s njima dolazi i tradicija farbanja jaja. Da biste uživali u ovom ritualu bez brige da vam jaja tokom kuvanja ne popucaju, evo saveta koji će oduševiti sve domaćice.

Kada se sprema za Uskrs, prvo jaje mora biti crveno, ali za ostala jaja, domaćice svake godine smišljaju nove tehnike. Međutim, pre nego što započnete farbanje, važno je da jaja ostanu celovita tokom kuvanja.

Jedan od najboljih trikova je dodavanje kriške limuna u vodu dok kuvate jaja. Zašto? Zato što će sok od limuna pomoći da jaja ostanu neoštećena nakon termičke obrade, omogućavajući vam da ih lako ofarbate kako god želite.

Ali to nije sve! Kiselost limuna olakšava guljenje ljuske jajeta nakon kuvanja. Tako ćete dobiti savršeno skuvana jaja koja se lako ogule. Zaista, ove godine ne propustite da isprobate ovaj jednostavan trik sa limunom za savršena Uskršnja jaja!

(Blic Žena)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU